6 Şubat 2008 Çarşamba

CİLT KIRIŞIKLIĞI NASIL AZALIR?


Kırışıklığı Azaltma Yöntemleri :

*Güneşten kaçının

*Solaryumdan ka çının

*Güneşe çıkmak zorunda iseniz koruyucu krem kullanın

*Cildinizi soğuktan koruyun

*Sigara içmeyin

*Yeterli ve kaliteli uyuyun

*Yüzüstü uyumayın

*Gözlerinizi kısmayın, gözlük kullanın

*Daha çok yağlı balık tüketin

*Daha çok antioksidan ürün tüketin

*Kahveden kesinlikle vazgeçin

*Daha çok meyve ve sebze tüketin

*Yüzünüzü sabunla sık yıkamayın

*Aşırı kozmetik ürün kullanmayın

*Nemlendirici krem kullanın

*Alfa hidroksi asit (AHA) içeren cilt kremleri tercih edin

*Retinoid içeren cilt kremleri tercih edin

*Koenzim Q10 içeren cilt kremleri tercih edin

*Cildinize C vitamini ile muamele edin (limon, maydonoz suyu vb.)

*Cildinizi zeytinyağı ile muamele edin.

Kırışıklık İçin Doğal Öneriler:

Kayısı:

Tüm ciltler için uygun olan kayısı yağı, özellikle kırışıklıkları azaltıyor. Kayısı yağı; kayısının çekirdeğinden elde edilir. Kayısı yağı A vitamini içerdiğinden dolayı cildi nemlendirip, canlılık ve parlaklık kazandırır. Kayısı aynı zamanda magnezyum, karotin, kalsiyum ve betakaroten maddelerini içerir.

Bu maddeler kırışıklıkları azaltır ve cil­di canlandırır. Normal ciltler için haftada 1 gün, kuru ciltlerde ise günde 1 defa derinize kayısı yağı sürün. Ayrıca vücut için, banyo yaptığınız zaman banyo yaptığınız suya birkaç damla kayısı yağı damlatabilirsiniz. Böylece vücudunuz yumuşak ve pürüzsüz olur.

Sümbül yağı:

İki avuç sümbül çiçeği, iki kaşık ezilmiş badem ile birlikte zeytinyağı ile yoğrulur. Yapılan işlemden sonra hazırlanan karı­şım ağzı kapanan bir kavanoza doldurularak iki hafta güneşte bekletilir. Bekletilen kavanoz, kaynar suyun içinde pişirildikten sonra tekrar bir hafta dinlendirilir.

“Bu süre sonunda sıkılarak elde edilen sümbül yağı, cilt çatla­malarını ve ciltteki buruşuk ve kırışıklıkları kısa zamanda önler. Sümbül Yağı, aynı zamanda kafa derisi üzerinde tatbik edilmesi halinde, saç dökülmesini önler ve saçların parlamasını sağlar.”

Bal Maskesi:

Beş çorba kaşığı bal, bir fincan limon suyu, bir çorba kaşığı badem yağı ve çırpılmamış iki yumurta akı bir süre karıştırılır. Hazırlanan karışım, maske kıvamına gelinceye kadar süt ve patates unu ilâve edilerek karıştırılır.

Bu karışım hafif ateşte beş dakika tutulduktan sonra çırpılarak buzdolabında bir gün bekletilir. Elde edilen bal kremi, yüzdeki buruşuk ve kırışıklıkları gidermek için ciltde maske yapılarak uygulanır.

Bal maskesi, uygulanan bölgede en az bir saat bekletilmelidir



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Her yazdıgımız yorumda çıkmıyor ama bu cilt yormunun çok dogru oldugunu burada belirtmek istedim.birde yüzümüzü hırpalıyarak degilde tamponlayarak silmenin faydası çok sanırım ama ben geç keşfettim sevgiler