28 Ocak 2008 Pazartesi

DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR?

Diş beyazlatmada beyazlatıcı diş macunlarından diş hekimi muayenehanesinde uygulanan beyazlatma tekniklerine kadar birçok yöntem vardır.Beyazlatma teknikleri iki şekilde uygulanır:

1.Beyazlatma işlemleri doğal diş renginizi ortalama beş - yedi ton kadar değiştirir. Hem diş hekimi muayenehanesinde, hem de evde beyazlatma yapılabilir. Beyazlatıcıların içerdiği etken madde genellikle hem derindeki, hem de yüzeydeki lekeleri çıkartmaya yardımcı olan, % 10-22 oranlarında karbomid peroksit veya hidrojen peroksittir.

*Diş hekiminin muayenehanesinde uygulanan ışıklı beyazlatma işleminin seansı ekonomik ve hızlı bir sonuç verir ve dişleri önemli ölçüde beyazlatır. Ancak, bir yıl sonra, normal bir şekilde yiyip içmenin (kahve, çay, alkolsüz içecekler) ardından, dişleriniz tekrar eski rengine yakın bir renge dönebilir ve yeni lekeler oluşabilir. Bu durumda beyazlatma işlemini tekrar etmeniz gerekebilir.
*Evde beyazlatma için diş hekiminiz tarafından hazırlanan özel ağız plakları da kullanılabilir. Genellikle iki hafta boyunca günde birkaç saat veya gece boyunca plak takılır. Dişlerinizde yeni lekelenme oluştuğunu fark ederseniz, lekeleri çıkarmak için bir veya iki gece boyunca ağız plağını beyazlatıcı jel sürerek takmanız yeterlidir.
*Dişleri beyazlatmak için eczanede reçetesiz olarak satılan ürünler de bulunabilir.

2.Beyazlatma dışındaki işlemler sırasında, yüzey lekelerinin giderilmesine yardımcı olmak için, fiziksel ve/veya kimyasal uygulamalar yapılır. Beyazlatıcı diş macunları leke çıkarıcı özelliği olan veya cilalama yapabilen özel kimyasallar içerir. Diş hekimleri tarafından yapılan profesyonel temizlikte, yiyecek ve tütünün neden olduğu dış lekelenmeleri çıkarmak için aşındırma veya cilalama yöntemi kullanılır.


Beyazlatma işlemlerinde herkeste çıkan sonuç farklıdır. Bazıları, beyazlatıcı diş macunları ile bekledikleri sonucu elde ederken, gri diş rengine sahip veya dişinde ciddi renklenme olanların gülümsemelerinin istedikleri gibi olabilmesi için porselen vener kaplamalar veya dolgu yapılması gerekebilir. Sizin için uygun olan seçeneği diş hekiminiz belirleyebilir.

Hiç yorum yok: